Euregionaal Prinsentreffen

Voorgaande edities

CV de Zweitlanceers uit Gronsveld organiseert sinds 2004 het Euregionaal Prinsentreffen. Het Euregionaal Prinsentreffen is uitgegroeid tot een succesvol jaarlijks terugkerend evenement in Zuid-Limburg waar elk jaar meer dan 60 carnavalsverenigingen uit de Euregio samen komen.

Door de jaren heen hebben tientallen artiesten reeds op het podium gestaan tijdens het Euregionaal Prinsentreffen. Tijdens het evenement kunnen zij zich presenteren aan de aanwezige carnavalsverenigingen.

Op verschillende locaties zijn alle hooglustigheden van de Euregio al bij elkaar gekomen. Denk hierbij aan Maastricht Music Hall (Platte zaol), Fort St. Pieter, Festi-Village en sinds 2014 in Sporthal 't Vroendel in Gronsveld. De thuishaven van organiserende vereniging C.V. de Zweitlanceers.

Belangrijk doel van het Euregionaal Prinsentreffen is het stimuleren en in leven houden van de carnavalscultuur. Dit begint natuurlijk bij de jeugd. Vandaar dat er tijdens het evenement aan een aantal jeugdcarnavalsverenigingen cheques worden uitgereikt. Hierdoor zijn er door de jaren heen al tientallen jeugdcarnavalsverenigingen geweest die een dergelijke cheque hebben mogen ontvangen. Door een financiële boost te geven kunnen deze verenigingen de carnavalscultuur bij de jeugd uit hun buurt stimuleren.

Partners

Logo Finwize
Logo Philip Gorissen Finance & Control
Logo Het Keukenhuis Cadier en Keer
Logo Klinkers Groothandel in Zoetwaren Nuth
Logo Brand Bier Wijlre

Inschrijven


Klik hier voor meer informatie over de inschrijfprocedure.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie Policy pagina. OK